Maatwerk trainingen

Graag kijken we samen met jou naar wat er nodig is voor de ontwikkeling van jouw medewerker(s), team of afdeling. Een incompany training of ontwikkeltraject is volledig maatwerk voor jouw vraag en organisatie. Het aantal deelnemers, de inhoud én de locatie van de training is flexibel.

Hieronder zie je een greep uit onze mogelijkheden, maar er is zeker meer mogelijk.

  • Helemaal op maat gemaakt;
  • Je bepaalt in overleg met ons de optimale grootte van de groep(en);
  • Deelnemers leren elkaar beter kennen en werken aan hun eigen leerdoel vanuit een gezamenlijk (organisatie) belang. Dit versterkt de onderlinge samenwerking:
  • We borgen in de training dat het geleerde ook daadwerkelijk toegepast wordt in de praktijk.

Coachend leidinggeven

Op basis van secure based leadership leer je hoe je een constructieve en veilige leeromgeving creëert voor je medewerkers én hen tegelijkertijd scherp houdt op de doelen. Je leert waarom en hoe je meer verantwoordelijkheid kun geven aan medewerkers, zonder de regie te verliezen. Door eigenaarschap en verantwoordelijkheid te stimuleren haal je het beste uit je medewerkers, en daarmee help je je organisatie duurzaam groeien.

Duur (indicatie): 2,5 dag

Intervisie

Communiceren met impact

Duurzame gedragsverandering. Zo begin je

Je vergroot jouw invloed door stevig en transparant te communiceren en ‘te zeggen wat je doen en te doen wat je zegt’. Je leert je bewust te worden van het effect van jouw manier van communiceren op anderen, in relatie tot de doelen die je wilt bereiken. Met nieuwe vaardigheden krijg je meer regie krijgen over gesprekken en ervaren mensen jou als een prettige en duidelijke gesprekspartner, die anderen voor zich weet in te nemen, in de stijl die bij jou past.

Duur (indicatie): 2,5

Conflictvaardigheid

Je leert hoe je spanning en conflict kunt voorkomen of de-escaleren en hoe je constructief kunt bemiddelen en problemen oplossen. Je aanpak is ‘hard op de inhoud én zacht in de relatie’, en daarmee op een positief resultaat voor alle betrokken partijen. Je leert signalen te herkennen en conflicten constructief om te buigen naar een dialoog, zodat het de samenwerking verdiept.

Duur (indicatie): 2 dagen

training conflictmanagement - hrd groep

Leidinggeven aan projecten

training leidinggeven aan een team - hrd groep

Je krijgt inzichten, modellen en vaardigheden aangereikt die je helpen binnen de gestelde voorwaarden, tijd en budget je projectresultaten te behalen. Je leert hoe je een project goed voorbereidt, structureert, inricht en er regie op houdt. Daarnaast leer je hoe en wanneer je het beste en effectief kunt communiceren met de mensen in je projectteam en met andere belangrijke stakeholders.

Duur (indicatie): 3 dagen

Politiek bestuurlijke behendigheid

Je vergroot je zicht op het politiek-bestuurlijke krachtenveld van je organisatie en hoe je dit krachtenveld behendig kunt beïnvloeden. Je leert je ten alle tijden te verplaatsen in alle belanghebbenden zodat je meer gevoel ontwikkelt voor hun denkwijze en je mogelijke gevoeligheden eerder herkent en er op kunt anticiperen.

Duur (indicatie): 2 dagen

schrijven juridisch juiste teksten

Stijlflexibel beïnvloeden

In deze training leer je je bewust te worden van je eigen stijl van communiceren en beïnvloeden, en leer je ook uit een ander vaatje te tappen wanneer de situatie daar om vraagt. Door je stijlenrepertoire uit te breiden kun je je vaardigheden situationeel toepassen en meer voor elkaar krijgen bij anderen. Je leert hoe je je ideeën helder en motiverend over het voetlicht brengt, hoe je vertrouwen wint en draagvlak creëert, met oog voor je eigen doelen en met respect voor de ander.

Duur (indicatie): 2,5 dag

Strategisch denken

We leren je vaker, of eigenlijk altijd, vooruit te denken, kansen tijdig te signaleren en te anticiperen op valkuilen. Zo leer je uit te zoomen uit je dagelijkse praktijk, om te gaan met de onzekerheid van een complexe en steeds veranderende omgeving, en hoe je vorm kunt geven aan ontwikkeling en innovatie. Door te denken in scenario’s en naar meerdere stippen op de horizon kun je meer effectieve strategieën uitstippelen en anderen daarin meekrijgen.

Duur (indicatie): 3 dagen

vacature administratief medewerker planning - hrd groep

Verbindend communiceren

commercieel team overleg - hrd groep

In deze training leer je tactisch te schakelen en partijen voor je te winnen en samen te binden, door je communicatiestijl aan te passen op je omgeving. Via inlevingsvermogen en meta-communicatie leer je verschillende gesprekken in een gewenste richting te sturen en emotionele weerstand om te buigen naar wederzijds begrip.

Duur (indicatie): 2,5 dag

Inschrijven nieuwsbrief

* verplicht

We gebruiken Mailchimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie voor verwerking zal worden overgedragen aan Mailchimp. Lees hier meer over hoe Mailchimp met privacy om gaat.